MONOMER 3 år

Monomer vinyler er lite stabiliserte og vil nesten helt sikkert krympe og etterhvert krølle opp og flasse.  Monomer 3 år er en kampanjefolie som har redusert varighet.

- Krymping og formbarhet

- Bildekor - Skilt - Etiketter

Dette er kampanje folier med kort varighet og generellt dårlige egenskaper.

MONOMER 4 år

Monomer vinyler er lite stabiliserte og vil nesten helt sikkert krympe og etterhvert krølle opp og flasse. Best egnet til kortsiktig bruk.

- Krymping og formbarhet

- Bildekor - Skilt - Etiketter

Dette er en vinyl som er perfekt til etiketter og plateskilt. God bæring og feeling.

POLYMER 5 år

Polymer vinyl er mye bedre til utvendig bruk enn monomer vinyl, men er ikke egnet til påføring over ujevnheter.


- Krymping og formbarhet

- Bildekor - Skilt - Etiketter

En fantastisk allround vinyl til det meste. Det klare valg ved langtid utendørs.

STØPT 7 år

Støpte filmer er tynnere og mykere, er lettere å kutte, plukke og bruke. Støpte filmer er lett formbare og brukes til vanskelige kanter og underlag.

- Krymping og formbarhet

- Bildekor - Skilt - Etiketter

En supreme vinyl som er beregnet for vanskelige objekter og kurver.

Hva er forskjellen på vinylkvaliteten?

KALENDERT

Kalendert vinylproduksjon begynner med en deig som blir matet gjennom en serie av oppvarmete valser som presser og strekker vinylen til ønsket tykkelse. Deretter går vinylen gjennom kalde valser som avkjøler vinylen. Finishen på rullene kommer på til slutt som f.eks glans, matt eller mønstret. Kalendert vinyl har litt forskjellig egenskaper i maskinretning i motsetning til på tvers av maskinretningen. Dette er fordi vinylen har et "minne" om hvordan den har vært en gang.

Det er to typer myknere (plasticisers), monomer og polymer. Polymer gir vinylen litt bedre motstand for krymping.

STØPT

Støpt vinylproduksjon begynner med en oppskrift som er blandet til en flytende væske kjent som organosol. Organosolen helles nøyaktig dosert på støpepapir og behandles gjennom støpeovner som fordamper oppløsningsmidlene. Støpepapirtypen bestemmer finishen som f.eks blank eller matt.

Støpte filmer fungerer like godt i begge retninger, dvs. i maskin og tverretning. Støpte filmer har ingen hukommelse slik at krymping ikke er et tema. Du kan varme opp denne vinylen og den vil få en ny stabil form.

 

MONOMER

Den rimeligste vinylen er monomer. Monomer vinyler er lite stabiliserte og vil nesten helt sikkert krympe og avsløre limet under. Etterhvert vil vinylen begynner å krølle opp og flasse som avskallet maling. Monomer vinyl er derfor best egnet til kortsiktig bruk.

 • Krymping over tid
 • Lite formbarhet
 • 1 - 3 års holdbarhet

 

 

POLYMER

De er egnet for de fleste eksterne applikasjoner, men formbarheten over komplekse konturer er noe begrenset. Polymer vinyl er mye bedre til utvendig bruk enn monomer vinyl, men er ikke egnet til påføring over ujevnheter.

 • Litt krymping
 • Litt formbar
 • 5 - 7 års holdbarhet

STØPT

Fordi støpte filmer er tynnere og mykere, er de lettere å kutte, plukke og bruke. Støpte filmer er lett formbare og brukes til vanskelige kanter og underlag.

 

 • Bedre råmaterialer
 • Bedre fargesikkerhet
 • Bedre ytelse av pigmenter og UV absorbere
 • Høyere motstandsdyktig mot kjemikaler
 • Ingen krymping
 • Veldig formbar
 • 10 - 12 års holdbarhet